Moto

O Școală în care profesorul nu învață și el e o absurditate. Cred ca am găsit un moto pentru Școala mea. E vorba aceasta extraordinară a lui Leon Bloy: NU SE ȘTIE CINE DĂ ȘI CINE PRIMEȘTE!” Gândul Școlii, al celei unde să nu se predea nimic, mă obsedează. Stări de spirit, asta trebuie dat altora; nu conținuturi, nu sfaturi, nu învățături. De aceea nici nu trebuie lecții... Oamenii aceia tineri văd că vrei să încorporezi o idee și încep să încorporeze și ei una. Cred că Școala asta trebuie făcută!

C. Noica

luni, 30 decembrie 2013

Meniu arab...la mintea unui copil


Urmărind difuzarea promptă a știrilor din Siria, care prezintă tot mai multe cazuri de copii măcelăriți de musulmani, ne-am gandit să analizăm aceste evnimente care seamănă tot mai mult cu schimbarea meniului la un restaurant. Pe scurt, ținta (la comandă?) predilectă a „războinicilor lui mahomed” au fost până de curând clericii: cei doi episcopi răpiți, măicuțele luate ostatice, preotul decapitat, etc. Însă „meniul” s-a schimbat brusc, s-a trecut (la comandă?) la executarea în serie a copiilor. De ce „neînfricații măcelari ai lui Mahomed” preferă măicuțele, preoții și copiii? Pentru că sunt fragezi, nevinovați? Da! Sunt categorii sociale vulnerabile. Și atunci, oare ce se urmărește? Provocarea Rusiei, sau a altor puteri „creștine” :))? Un posibil scenariu, la mintea unui copil, ne permitem să configurăm în această pagină de blog „binecuvântată” de uriașul (gigantul) GO(o)G(le).
Să zicem că așa, brusc, va izbucni un conflict de amploare în lumea arabă...cred că nici nu contează foarte mult cine va fi „servit(ă)” la felul întâi, Siria, Iran, Turcia(?!). Aperitivul e pe terminate (Iraq, Afganistan). Poate că la apetitul turbat al Marilor Puteri actuale după ce se încing pe plită toate „preparatele” se servesc sub forma ghiveciului de legume arab.
Desigur că spre liniștea tuturor, se va căuta un vinovat potrivit, istoric, CREȘTINII care (vezi Doamne!) ar răzbuna sângele nevinovat al clericilor și al copiilor. După ce NEROzii moderni (așkenazii noștrii de toate zilele) vor da foc noii Rome (tindem să credem că prin învăluire e vizată Turcia, vârful de lance al lumii musulmane, Siria fiind ca un foc de paie la o baracă din lemn) se va arăta cu degetul înspre creștini. Se va împlini oare atunci acel înfricoșător 666 - numărul numelui lui Nero? Foarte probabil! Rămâne să așteptăm derularea șirului poveștii apocaliptice, tot mai accesibile până și înțelegerii unui copil, dar pentru a pricepe că „vara e aproape” (Matei 24,32) și pentru a „nu disprețui profețiile”(1 Tesaloniceni 5,20) trebuie „să ne întoarcem și să fim precum copiii” (Matei 18,3)...chiar cu riscul de a fi martirizați! 

Atașăm o imagine cu impact emoțional al cărei mesaj nu trebuie să fie neapărat real, pentru că seamănă mai mult a publicitate emo, însă subliminal ascunde probabil icoana lumii noastre creștine care a ajuns la plinirea vremii...



„Îi voi spune lui Dumnezeu totul!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu